02.04.2011

Viața nu iartă slabiciunea!



Uneori tratăm viața ca pe un joc de puzzle, din care zilnic luăm cîte o piesă pentru a ne contura viitorul.
Dar tocmai că viața nu e un joc, ci o dură realitate. Știu, sună ca un clișeu dar e adevărat. Oricît de mult ne-am ascunde trebuie să admintem că am devenit niște marionete, păpuși fără viață, care se lasă conduse de ceilalți, așa zișii "stăpîni", care ne luminează viața, ba mai mult decît atît, ne vor binele! Ne amăgim zi de zi cu gîndul că viața și eternitatea momentelor frumoase merg mînă în mînă dar nici o șansă să coborîm cu picioarele pe pămînt. 

Viața nu te ridică, nu te învață, nu te ajută, nu te iartă, ci TU SINGUR trebuie să fii în stare să le faci pe toate. EA merge mai departe, trece peste tine așa cum trec și anii pe care acum îi regreți. În zadar însă, ei au apus de mult!
EA te calcă în picioare dacă nu ești îndeajuns de rapid și hotărît să-i faci față și te lasă în urmă. 
Ce e pentru tine viața?
Poate că răspunsul "corect" ar fi trebuit să vină de pe Google:  < Viața e ceea ce vrei tu să fie/ Trebuie  să o trăiești la maxim și să experimentezi la greu > într-adevăr smart enough to follow. Sloganurile astea ar avea un folos dacă ai ști ce vrei de la viață, dacă ai ști să o înfrunți cu capul sus și să o surpinzi tu și nu EA pe tine. Să stai la pîndă în fiecare minut și să o "ataci" cînd se așteaptă mai puțin. 

Ești slab de caracter?
Nu-i nimic, am o serie de variante care ar trebui să-ți spună dacă ești pe calea ce bună sau ar trebui să te naști din nou.
1. Ai încredere în tine!
1. Schimbă-te acum, cît nu e prea tîrziu!
2. Motivează-te cumva!
3. Ia viața ca pe o provocare căreia îi poți face față detașat!
4. Nu te lăsa călcat în picioare ci fii tu mereu deasupra tuturor!

Dacă nu mai e nimic de făcut atunci există și un plan de rezervă:

2. Nu-i nimic, ca tine mai sunt și alții!
3. Stai liniștit, ești iremediabil!
4. Stai acasă, nu avem nevoie de gîze pe teren!


În viață pornești singur la drum și la final constați că nu e nimeni acolo, la capătul tunelului, să te aștepte, așa că ești la fel ca la început, poate chiar mai singur, dezamăgit și lipsit de vlagă. Nu dispera, pentru că viața nu îi iartă pe cei slabi, care în loc să caute soluții își plîng de milă...ea îți lovește obrazul cînd te aștepți mai puțin, dar trebuie să fii suficient de puternic să-i întorci și celălalt obraz....la urma urmei ceea ce nu te doboară te face mai puternic, remember?

P.S.: "Viața nu iartă slabiciunea" (Adolf Hitler)



Niciun comentariu: