17.05.2011

Asta.la.(re)vista presei


Varianta print a Ziarului de Iași și-a început astăzi ediția cu un subiect din domeniul sănătății, "Spitalele sint pline de bolnavi tratati cu "leacuri babesti"". Este vorba despre zeci de ieșeni care ajung  anual la spital în stare gravă, după ce s-au tratat acasă din auzite; acesta este și cazul unei bătrâne care și-a tratat singură rana de la buza inferioară, cu o pastilă de la o vecină. După ce pastila și-a făcut efectul femeia a început să aibă dureri și hemoragie externă și odată ajunsă la spital a aflat că are cancer la buza inferioară. Un alt subiect din domeniul sănătății, pe care ziarul îl tratează: "A incercat sa se sinucida cu medicamentele prescrise pentru problemele neurologice de care sufera". Este cazul unui bărbat, care a  ajuns în comă la Clinica de Toxicologie a Spitalului "Sf. Spiridon" dupa ce a înghițit medicamentele prescrise pentru problemele neurologice si psihiatrice de care suferă. Se pare că el nu era la prima încercare de acest gen. 
Deasemenea Ziarul de Iași amintește și despre protestul angajaților de la Spitalul Socola, cauzat de reducerea salariilor, "Protestul disperarii la Spitalul Socola". Protestul a avut urmări semnificative, deoarece pacienții veniți pentru internare au fost lăsați să aștepte la poartă.

Acest subiect se este tratat și de cei de la Bună Ziua Iași, pe online,"Scandal la Spitalul Socola. Angajatii au blocat intrarea". Alte subiecte despre care BZI mai scrie "Agent secret, distrus de jocurile de noroc". Este povestea unui tânăr de 33 de ani, angajat la Serviciul Independent de Informatii și Protecție Internă (SIIPI) , care avea ca viciu jocurile de noroc. La mijlocul lunii aprilie tânărul nervos că și-a pierdut banii la jocuri a lovit cu pumnul unul din aparatele de Agenția Loto, din Complexul Ciurchi, Tătărași, unde obișnuia să joace. Daunele se ridică la 2.000 de lei". Un al III-lea subiect cu care varianta print a ziarului debutează astăzi este "Povestea cutremurătoare a egiptenilor vânduți la Iași".Cazul înfățișează patru egipteni și doi tibetani, cu vârste cuprinse între 16-31 de ani, care nu au mai suportat modul în care erau tratați în țara lor și au vrut să plece. Și-au vândut bunurile personale unor traficanți, care le-au promis ajutorul după ce trec Prutul, dar nu a fost așa. Mai multe informații găsiți pe site-ul ziarului.

Varianta online a ziarului Flacăra Iașuluia început astăzi cu o altă serie de subiecte, în principal despre Comisi Europeană, "care a obligat Guvernul să modifice legislația muncii". Potrivit acestei noi legislații va crește numărul de contracte încheiate pe o perioadă determinată de timp și se va suplimente cu o lună perioada în care angajații care lucrează pe durata normală a timpului de muncă beneficiază de ore libere, de la 60 de zile la 90 calendaristice. "Reclamele interzise invadează marele ecran" , pe 16 mai în Dublin Pub.
Un al subiect despre care Flacăra Iașului vorbește este depre prețul garsonierelor ieșene și nu numai: "Cât mai costă o garsonieră la Iași? Dar în țară?".

După cum s-a putut observa cele trei publicații,de pe online, tratează subiecte total diferite.
Informațiile de care aveți nevoie sunt doar la un click distanță!
http://www.ziaruldeiasi.ro/http://www.flacarais.ro/

Niciun comentariu: